Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Polku Omaan elämään Oy tarjoaa kokonaisvaltaista ja kuntouttavaa itsenäistymisen tukea 16–25-vuotiaille nuorille.

Palvelusta hyötyvät nuoret, joilla on tarve päivittäiseen vahvaan tukeen oman elämäntilanteensa tai ihmissuhteidensa kanssa.

Asiakkaitamme ovat  lastensuojelun tai vammaispalveluiden piirissä olevat nuoret, mielenterveys- ja päihdehaasteita omaavat nuoret, ja maahanmuuttajanuoret. Lisäksi tarjoamme palveluamme myös nuorille perheille.

Työskentelyssä korostuu ihmisläheinen ja kunnioittava kohtaaminen, nuoren omien voimavarojen käyttöönottaminen sekä nuoren läheis- ja viranomaisverkoston merkitys. 

Toiminnan tarkoituksena on tukea nuorta kantamaan itse vastuu omasta elämästään edistämällä nuoren kykyä olla vuorovaikutuksessa toisten ihmisten kanssa sekä vahvistamalla nuoren itsetuntoa onnistumisen kokemuksilla.

Työorientaationa on sosiaalinen vahvistuminen yksilö- ja yhteisötasolla. Toiminnan tavoitteena on nuoren kokonaisvaltaisen kasvun ja itsenäistymisen tukeminen, toimintakyvyn ja elämäntaitojen kehittyminen, sosiaalisten vahvuuksien kehittyminen sekä nuoren hyvinvoinnin ja tasapainon lisääntyminen.

Palvelun aikana nuoret asuvat yhteistyöverkostomme tarjoamissa vuokra-asunnoissa. Työntekijät ovat paikalla/tavoitettavissa arkisin klo 8-20 ja lauantaisin klo 10-16. Puhelinpäivystys on arkisin klo 22 asti ja sunnuntaisin ja pyhinä klo 10-22.

Yrityksen taustalla on vahvaa nuorisoasumisen, sosiaali- ja mielenterveystyön sekä päihde-, seksologian- ja psykoterapiatyön osaamista.